top of page

Parengta "Jurbarko miesto dalies teritorijos žalinimo schema". Laukiamos pastabos ir pasiūlymai

Atnaujinta: 10-11

Jurbarko rajono savivaldybės administracija, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2023-11-03 įsakymu Nr. D1-361 patvirtinta Regioninės pažangos priemonės Nr. 02-001-06-08-02 (RE) „Plėtoti žaliąją infrastruktūrą urbanizuotoje aplinkoje“ finansavimo gairių 3 priedo „Žalinimo planų rengimo metodika“, teikia visuomenės susipažinimui Jurbarko miesto žaliosios infrastruktūros poreikio analitinę schemą (žemėlapį). Su dokumentu ir pateiktais sprendimais galite susipažinti adresu

Jurbarko rajono savivaldybės administracijos elektroninės svetainės Naujienų skiltyje.


Rengiant Jurbarko miesto dalies teritorijos žalinimo schemą, vadovautasi nuostata, kad žalioji infrastruktūra – tai gamta pagrįsti sprendimai, apimantys strategiškai suplanuotą natūralių ir pusiau natūralių ekosistemų tinklą, kuris kartu su kitais aplinkos objektais yra suprojektuotas ir tvarkomas siekiant sudaryti sąlygas teikti įvairias ekosistemines paslaugas. Žalioji infrastruktūra apima ne tik želdynų, racionaliai suplanuotų ir išnaudotų žaliųjų plotų gausinimą, bet ir tvarių paviršinio vandens tvarkymo sistemų, nelaidžios dangos ir paviršių želdinimą, nelaidžių dangų mažinimą siekiant sušvelninti „karščio salų“ plotą, prisitaikyti prie besikeičiančio klimato sukeliamų padarinių.


Viešas Jurbarko miesto dalies teritorijos žalinimo schemos sprendinių aptarimas vyks 2024 m. spalio 21 d. 15 val. Jurbarko rajono savivaldybės administracijos mažojoje salėje (adresas: Dariaus ir Girėno g. 96, Jurbarkas).


Motyvuotas pastabas ir pasiūlymus dėl Jurbarko miesto dalies teritorijos žalinimo schemos sprendinių galima teikti el. paštu info@pelkiufondas.lt.


Jurbarko miesto dalies teritorijos žalinimo schemos rengėjas – VšĮ „Pelkių atkūrimo ir apsaugos fondas“, mob. tel. +370 656 20 426.


Jurbarko rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus

ir VšĮ „Pelkių atkūrimo ir apsaugos fondas“ informacija.


Nerijaus Zableckio nuotrauka



10 peržiūrų0 komentarų

Comments


bottom of page